Te hôf

Te hôf. Laat deze twee woordjes op je inwerken en je proeft de rijkdom van de Friese taal. Ze staan symbool voor mienskip, voor betrokkenheid, voor waardevolle traditie. Kort gezegd: voor dat waar onze uitvaartvereniging voor staat, al 117 jaar.

Ontzorgen

Het woord moest nog uitgevonden, maar vanaf de oprichting van de vereniging deden onze voorgangers het al: ontzorgen. Voor ‘te hôf’ schiet elke Nederlandse vertaling te kort, voor ‘ontzorgen’ schiet me geen mooie Friese uitdrukking te binnen. Maar het is wel ons streven en bij ontzorgen komen ook uitvaartkosten om de hoek kijken. Het moge duidelijk zijn, de ledenkorting à € 1700 die wij in mindering brengen op de nota aan het sterfhuis, dekt niet de kosten van een uitvaart; ondanks het feit dat wij niet verdienen op een uitvaart.

begraafplaats

Verzekeren

Een aanvullende verzekering op de uitvaartkosten, als je geen spaarpotje hebt, biedt uitkomst. Op de ledenvergadering hebben we het al gemeld, en we mogen het nu wereldkundig maken, dat we op het gebied van uitvaartverzekeringen gaan samenwerken met De Twenthe Uitvaartverzekering. Dit bericht is een vooraankondiging. Op het moment dat de samenwerking wordt uitgerold, volgt uitgebreide informatie over het hoe en wat.

Donateur

Tot nu toe kon je alleen lid worden van onze vereniging. Aangenomen op de ledenvergadering is ons voorstel om ook donateurs toe te laten. Donateurs mogen gebruik maken van de diensten van de vereniging, maar ontvangen geen ledenkorting en hebben geen stemrecht. Ideaal voor mensen voor wie ons dorp hun thuis is.

Aanbieding

De mensen die onze ledenvergadering bezochten en de presentatie van de notarissen van De Vries en Feenstra Notariaat bijwoonden, weten het: leden van onze vereniging krijgen korting op het opmaken van een testament. De aanbieding geldt deze maand nog.