Eindelijk … 18 … uit de pampers

Volwassen: een nieuwe fase in je leven met nieuwe verantwoordelijkheden. Zo komen wij om de hoek kijken. Maar waarom zou je lid worden van onze uitvaartvereniging? Hoor ik je denken ‘wat levert het me op?’. Lid worden van de uitvaartvereniging bij je in de buurt, gewoon omdat het zo ‘hoort’, dat doe je niet. Toch?

afbeelding bij pampers

Waarom zou je geen lid worden?

Het enige wat we zeker weten is dat we dood gaan. De rest hopen we, wensen we, knokken we keihard voor, of niet. Massaal sluiten we verzekeringen af tegen diefstal, brand, vernieling of ziekte, allemaal onzekerheden in ons leven. Je weet immers maar nooit. In dat rijtje past ook een verzekering voor je dood. Als individu heb je daar dan wel niets aan, je nabestaanden des te meer.

Tel uit je winst

Wat een lidmaatschap je (lees: je nabestaanden) oplevert?

1.       Zonder zorgen

Samen met je nabestaanden regelt onze uitvaartverzorger, die wij lekker ‘ouderwets’ bode noemen, je uitvaart van a tot z. Jouw wensen en die van je familie staan centraal. Of het allemaal wel goed komt? Maak je geen zorgen. Het komt goed.

2.       Goedkoop

Wij hoeven geen winst te maken. We maken uiteraard wel kosten. Zo betalen we onze bode en ontvangen de dragers van de kist een bescheiden bijdrage. De overige kosten van de uitvaart of crematie rekenen we één op één door. Dat geldt ook voor kortingen die we van leveranciers krijgen. Er is geen hogere wiskunde voor nodig om te snappen dat de rekening hierdoor een stuk lager is dan die van een commerciële maatschappij.

3.       Dichtbij

Wij zijn dichtbij. Op momenten dat het moeilijk is, is het fijn mensen om je heen te hebben die letterlijk en figuurlijk je taal spreken en de gewoonten kennen.

4.       Professioneel

Een uitvaart doe je maar een keer. En dat moet goed. Daarom werken we met een professionele en betrokken bode uit de buurt. Onze certificering volgens de gedragscode van Nardus, samenwerkende uitvaartorganisaties, geeft je het vertrouwen dat we weten wat we doen en dat we daarin transparant zijn.

5.       Gemak

De penningmeester van de vereniging verzamelt de nota’s van de uitvaart en brengt deze in een keer in rekening. Op de nota wordt de ledenkorting verrekend (€ 1700 in 2018). Ben je vanaf je 18e lid, dan ontvang je de hele ledenkorting. Word je op latere leeftijd lid dan krijg je een percentage van dat bedrag, tenzij je je ‘inkoopt’ voor een bepaald bedrag.

6.       Verhuizen

Je gaat verhuizen, of je woont ver weg? Hoe werkt het dan? In onze rubriek veel gestelde vragen vind je het antwoord hierop. Staat jouw vraag er niet bij? Je weet ons te vinden.

7.       Verzekeren

Het bedrag van de ledenkorting dekt niet de kosten van een uitvaart. Heb je geen spaarpotje of levensverzekering, dan is het verstandig om je voor een geldbedrag bij te verzekeren.

Maar wat kost een uitvaart?

Een begrafenis of crematie, verzorgd door onze vereniging, kost gemiddeld tussen de € 4000 en € 6000. Hou er rekening mee dat dit exclusief de kosten voor een grafsteen en grafonderhoud is. Zijn de kosten een probleem, dan is dat niets om je voor te schamen. Samen met onze bode zoek je dan naar alternatieven waaraan je een goed gevoel overhoudt.

Hier vind je als voorbeeld een kostenoverzicht van een door ons verzorgde begrafenis in 2017.

afbeelding bij kostenoverzicht begrafenis

 

Uit de pampers

Je bent dan nu wel 18 en eindelijk … volwassen, maar de kans is groot dat je voorlopig nog krap bij kas zit. Wij hebben er helemaal niks op tegen dat je ouders je qua contributie nog even blijven pamperen, zodat je voor de enige zekerheid van je leven niet van de pamper in de shit raakt.

Graag schrijf ik je in als lid. Ben je via je ouders al lid van onze vereniging, dan krijg je dit jaar persoonlijk bericht over je lidmaatschap. Wil je daar niet op wachten of sta je nog niet ingeschreven? Neem contact op via ons contactformulier.

Namens het bestuur | Ria Algra