Eerste Lichtjesavond hartverwarmend

Zaterdag 27 oktober 2018 was de begraafplaats het decor van de eerste Lichtjesavond in Berltsum. Omdat we als uitvaartvereniging ook een vereniging voor de levenden willen zijn, hadden we dit evenement bedacht. Wat voorop stond was dat iedereen welkom zou zijn. Daarom werkten ook de Protestantse Gemeente en Berltsumer Belangen mee. Een evaluatie van het gebeuren en het uitstippelen van een eventueel vervolg moet nog plaatsvinden, maar wat we nu wel kunnen zeggen is dat we met een goed gevoel terugkijken op onze eerste Lichtjesavond.

Rond de 30 bezoekers, jong en oud, verzamelden zich in ’t Centrum, waar ze onthaald werden door leden van de werkgroep. We hadden daarnaast twee jonge, geweldige hulpen, Femme en Melle. Ze deelden witte stenen uit, waarop je de naam kon schrijven van degene(n) voor wie je een kaarsje wilde branden. Eerder hadden ze al enthousiast geholpen bij het verlichten van het pad naar de urnenmuur. Het zag er heel sfeervol uit.

Na een kort samenzijn in ’t Centrum gingen we naar buiten met onze kaarsjes. Sommigen zetten hun lichtjes bij het graf van hun geliefde. Anderen zetten hun kaarsje bij in het hart van liefde, dat we bij de urnenmuur hadden neergelegd. Ieder met zijn eigen gedachten. Onder het genot van warme chocolademelk praatten we in ’t Centrum nog even na. Hartverwarmend.