De Laatste Eer digitaliseert formulier Laatste Wensen

Iedereen zal het ermee eens zijn. Op het moment dat jij er niet meer bent is het handig dat je nabestaanden enig idee hebben hoe ze jou naar je laatste rustplaats brengen. Als je dat genoteerd hebt, maak je het hen in dat opzicht wat makkelijker.

documentenmapNu hadden we een mooi groen boekje. Beter gezegd, we hadden er een hele stapel. Overgehouden van die keer dat we al onze leden zo’n boekje stuurden. Bedoeld voor het noteren van hun laatste wensen. Of er bij onze leden zo’n exemplaar ingevuld en wel bij de belangrijke papieren ligt, geen idee. Dat gaat ons ook niet aan. Maar bij een duik in het archief kwamen genoemde boekjes voor het licht. Na een kritische blik op de inhoud kwam er een vraag bovendrijven: waarom maken we het niet wat simpeler en waarom digitaliseren we het niet? We hebben de daad bij het woord gevoegd. Het resultaat vind je hier.

Het werkt heel eenvoudig. Je downloadt *) het formulier en je vult het in op de computer. Het formulier is opgedeeld in persoonlijke gegevens, wensen voor na het overlijden, wensen voor de opbaring, het soort uitvaart, de bekendmaking, het afscheid en de nazit. Het is zuiver bedoeld als handvat voor je nabestaanden en geen officieel document waaraan je rechten ontleent.

Vast niet het leukste karweitje,  maar toch goed om je eens over te buigen. Ons digitale formulier maakt het je misschien een beetje makkelijker.

*) Als je het formulier probeert de downloaden op je tablet of iPad, opent het in een nieuw scherm. Dat is lastig, want dan kun je het niet invullen. Het moet echt via desktop of laptop gedaan worden. Heb je die niet, maar wil je wel beschikken over het formulier. Stuur ons maar een mailtje (dle.berlikum@gmail.com), dan ontvang je het over de e-mail.