Betaalbare kwaliteit norm Friese uitvaartverenigingen

Al jaren ben je van ons gewend dat we onze leden vanuit betrokkenheid en met gepast respect naar hun laatste rustplaats begeleiden, zonder winstoogmerk. De gewoonste zaak van de wereld en goede wijn behoeft geen krans, zou je denken. Maar vandaag de dag werkt het ietsje anders, moeten we ons bewijzen. Daarom zijn we via de Friese Uitvaartfederatie aangesloten bij het landelijke Nardus. Zo zijn we er zeker van dat onze belangen provinciaal en landelijk goed vertegenwoordigd worden.

We waren al in het bezit van de Nardus-Gedragscode. Deze code gaat voortaan door het leven als Nardus-Norm.

Alles wat je van de aangesloten verenigingen mag verwachten, is vastgelegd in deze Nardus-Norm. Daarmee krijgt professie een naam. Geen keurmerk met audits, maar wel een norm die ons scherp houdt in een wereld in beweging. Daar heb je recht op. Net als altijd.

Hoofdpunten Nardus-Norm

  1. Het kwalitatief goed  verzorgen van de uitvaart voor de leden omvat alles rond de uitvaart, van a tot z. Belangrijk punt daarin is dat we transparant zijn over de uitgaven. Je ontvangt tijdig een heldere begroting van de geschatte kosten.
  2. Een goede financiële huishouding van onze vereniging is noodzakelijk, zodat we in de verre toekomst uitvaarten kunnen blijven verzorgen. Om dit te waarborgen houden we onze financiën goed op orde en laten we eens per drie jaar de financiële reserve door een beëdigd verzekeringswiskundige (actuaris) beoordelen.
  3. Om een complexe vereniging als de onze goed te kunnen leiden is het nodig dat we als bestuur beschikken over kennis op diverse gebieden. De Nardus-Norm geeft ons daarvoor handvatten en komen we er zelf niet helemaal uit, dan vragen we de Federatie of Nardus om advies.

De volledige Nardus-Norm vind je hier. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.