Allerzielen Herdenkingsmoment in Minnertsga

Na de eerste Lichtjesavond, oktober 2018, was onze insteek dat we dit in 2019 weer gingen organiseren. Maar helaas, het lukt ons dit jaar niet. Wat maar weer bewijst dat ook een bestuurder van een uitvaartvereniging maar een mens is.

 

 

We hebben misschien wel een mooi alternatief voor jullie en wel op zaterdag 2 november in de Meinardskerk in Minnertsga, 19.30 uur. Ter gelegenheid van Allerzielen wordt daar een herdenkingsmoment gehouden, waaraan het ‘Schola Cantorum Mistúra’ meewerkt.

Het koor zingt een Requiem, afwisselend meerstemmig en gregoriaans. Tussendoor worden teksten gelezen en namen van overledenen genoemd. Wil je de naam van een geliefde genoemd hebben, dan kun je deze noteren op het gebedsblad in de kerk. Aan de herdenking werken verder mee Lioudmila Sergueva (sopraan) en Marcel Baars (klankschalen).

De muziek van het Requiem is geschreven door Piet Vessies, Gooitsen Eenling doet de regie. Tot slot zorgen Jelte (predikant) en Titia Lindeboom voor de teksten. Jong en oud, kerkelijk of niet, iedereen is welkom.